Hotel Flanona

Priuštite si buđenje uz veličanstveni pogled


HOTEL "FLANONA" - kultni objekt istočne Istre smjestio se na 246m nadmorske visine, na pola puta državne ceste D66 Pula – Rijeka i to 2 km od drevnog gradića "Plomin". Atrakcija hotela su terase s najljepšim pogledom, te odlična hrana i ljubazno i profesionalno osoblje. Možemo se pohvaliti i ugodnom klimom osobito u vrućim i sparnim ljetnim danima kada naše terase posjećuju brojni gosti kako bi udahnuli dašak svježeg primorskog zraka. Pogodnostima našeg ambijenta ide u korist i izoliranost od gradske buke, istovremeno uživajući u mirisu mora, netaknute prirode i ukusne hrane.


Hotel raspolaže sa 10 dvokrevetnih soba, s terasama od kojih se pruža jedinstveni pogled na Kvarner te otoke Cres i Lošinj. Sve sobe su moderno opremljene pa svaka ima satelitski TV, telefon, klimu, besplatan Wi-Fi internet te idealno uređenu kupaonicu. Moderna kuhinja nudi bogat izbor „a la carte“ lokalnih specijaliteta na bazi ribe, škampi, istarskog pršuta, šparoga, vrganja i tartufa. Hotel Flanona ima veliko privatno parkiralište, a za osobe s posebnim potrebama osigurana je i jedna soba do koje je izgrađen poseban pristup i nova cesta s parkiralištem. Tadašnji Vidikovac za koji se zna reći da je sagrađen zbog Josipa Broza Tita prije nešto više od 50 godina, i nedavno potpuno obnovljenom dive se mnogi, ne samo zbog nezaboravnog pogleda gdje vam je Kvarnerski zaljev „na dlanu“ već i zbog specifične arhitektonske kružne građe koja podsjeća na leteći tanjur.


Gosti našeg objekta kroz desetljeća bili su poznati državnici, ličnosti iz javnog života i brojni turisti iz svih krajeva svijeta. Nekadašnji „Motel Vidikovac“ sam naziv „Flanona“ dobio je po staro-rimskom nazivu za Plomin 15.07.2010. kada je Općina Kršan dobila svoj prvi hotel. Plomin je gradić kulture i bogatog povijesnog blaga smještenog na ulazu u užu Istru. Gosti hotela kroz netaknutu prirodu mogu planinariti po obroncima Učke i Sisola iznad hotela, voziti se biciklom ili pak začas doći do usamljenih divljih plaža i mora. Ako požele pristupačne javne plaže, za desetak minuta vožnje su na poznatim plažama u Mošćeničkoj Dragi, Medveji, Opatiji ili Rabcu.

Udaljenosti najbližih plaža:

  • Plaža "Bobina" oko 2 km
  • Plaža "Brseč" oko 8 km
  • Plaža "Brestova" oko 7 km

     

  • Plaža "Plomin Luka" oko 4 km
  • Plaže u "Mošćenička Draga" oko 17 km
  • Plaže u "Rabac" oko 18 km

Ako pak ne žele samo sunce, more, tišinu i prirodu u okolnim gradovima Kršanu-gradu kulture, te Labinu gradu umjetnika brojna su gastro zbivanja povezana sa lokalnim specijalitetima ovog kraja kao što su „Dani šparoga“ i „Dani tartufa“, ali i brojne ribarske te pučke i pusne fešte u Plomin luci i Mošćeničkoj Dragi. Blizina trajektnog pristaništa Brestova naš je sljedeći adut jer za samo nekoliko minuta možete doživjeti nezaboravne trenutke na otoku Cresu i Lošinju.


Da ne bi ostalo sve na riječima, dođite i posjetite nas. Pružit ćemo Vam nezaboravne trenutke predaha bez obzira da li ste gurman koji u hrani traži umjetnost i ljepotu, strastveni sportaš-planinar, istraživač morskih dubina, zaljubljenik u prirodu ili pak neumorni tragač za povijesnim i kulturnim vrijednostima, volite li samotne plaže, duge šetnje uz more ili živost mediteranskih gradića....